“Ролпласт Груп” АД продължават да разширяват производствената си база в Индустриална зона – гр. Костинброд (снимки)

944 преглеждания

Г-н Трайко Младенов пожела успех на проекта и пред присъстващите представители на бизнеса благодари за съвместната работа

Символична първа копка се състоя в производствената база на компанията в Индустриална зона – гр. Костинброд, ул. „Император Константин Велики“ №19. Проектът е свързан с разширяването на производствения комплекс на най-големия производител на PVC, дървени и алуминиеви прозорци, врати и щори в България. Инвестицията за реализацията на проекта е в размер на 18 200 000 лв. Тя включва изграждането на нов производствен цех за PVC прозорци, административна сграда и шоурум.

Специални гости на събитието бяха г-жа Даниела Везиева – служебен министър на икономиката, г-жа Ивелина Пенева- зам.-министър на икономиката, г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, инж. Теодора Гогова- зам.-кмет на община Костинброд, арх. Веселин Клянев – главен архитект в община Костинброд, г-н Стамен Янев – изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, както и представители на бизнеса от региона, служители на компанията и гости на събитието.

На официалната церемония г-н Светлин Николчев – изпълнителен директор на „Ролпласт Груп“ АД даде старт на строителството, заедно с министър Везиева, кметът на община Костинброд – г-н Младенов, Директорът на БАИ и фирмата, която ще реализира проекта.

Ролпласт има сертификат за Инвеститор клас „А”, както и приз за „Инвеститор на годината в областта на преработващата промишленост” за 2009 г., приз „Инвестиция в разширяване на бизнеса” за 2017 г. на престижните награди „Инвеститор на годината“, организирани от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Г-н Трайко Младенов пожела успех на проекта и пред присъстващите представители на бизнеса благодари за съвместната работа. Той изтъкна, че с бизнеса и съдействието на министерство на икономиката се реализира проектът за кръгово движение на път II-81 “Ломско шосе” и път “Император Константин Велики”(индустриална зона). През изминалата година напълно се рехабилитира общинската пътна отсечка в индустриалната зона на град Костинброд по проект “Реконструкция на общинска пътна мрежа в община Костинброд”. Пътят е един от най-натоварените, поради големия трафик от тежкотоварни автомобили. В индустриалната зона се намират едни от най-големите фирми в България и пътната отсечка е важна инфраструктура за доброто функциониране на Бизнеса в община Костинброд.

Министър Везиева посочи, че се работи за прозрачна бизнес среда, а разширяването на производството на компании в страната е доказателство, че това се оценява положително както от български, така и от чужди инвеститори.

Малко преди церемонията в Ролпласт се организира среща между икономическия министър, представители на бизнеса в индустриална зона- гр.Костинброд и местната власт, в лицето на кмета на общината. Неформалната среща се реализира в Марс Армор. Компанията е с огромен европейски и световен авторитет, а г-н Пламен Ташков- изпълнителен директор на МАРС Армор се е доказал като добър домакин и инициатор, именно на такъв тип срещи между бизнеса, местната и изпълнителната власт.

На срещата се обсъди развитието на зоната и нейното бъдеще. Обсъдени бяха наболели проблеми с електроенергията и ВиК сектора. Община Костинброд, заедно с бизнеса в града кандидатстват по програмата за публична подкрепа за развитие на индустриални паркове и подобряване на инфраструктурната им, свързаност по Националния план за възстановяване и устойчивост. В програмата е предвидено изграждането на няколко вида инфраструктура, сред които довеждаща техническа инфраструктура, специализирана – центрове за обучение на служители, лаборатории за нуждите на предприятията в парка, социална, както и зелена и иновативна инфраструктура.

На срещата бяха обсъдени още и възможностите за кандидатстване по плана, както и в каква посока ще се развива бизнесът в Костинброд. Служебният министър изтъкна, че през фиша за индустриални зони са допустими както общината, така и самата зона като бенефициенти. Кметът на община Костинброд връчи на служебния министър писмо с молба за предоставяне на държавен имот със сграда, предназначена за детска градина в Индустриалната зона. Министър Везиева обеща това да се случи и имотът да се предостави на община Костинброд.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук