„Седмица на гората“ в община Своге

2647 преглеждания

Децата от детски градини в Своге засадиха дръвчета и цветя

Под мотото „140 години истории и традиции в грижата за бъдещето на гората” със съдействието на Държавно Горско Стопанство /ДГС/- гр. Своге, детските градини „Калина Малина“, „Александър Вутимски“ и детската градина в квартал Дренов отбелязаха „Седмица на гората“. С добро настроение и пред погледите на учители, родители, служители на ДГС-гр. Своге и представители на общинска администрация, децата засадиха дръвчета и цветя.

Възпитаниците на детска градина „Калина Малина“ задружно участваха в засаждането на  дръвчета. Росица Тодорова - лесничей в ДГС- гр. Своге отправи поздрав към децата и апел да обичат и пазят гората.  В детското учебно заведение в квартал Дренов, освен дръвчета, децата засадиха и теменужки. Официален гост на мероприятието бе заместник-кметът на община Своге Нина Копринджийска, която се включи активно в засаждането. В детска градина „Александър Вутимски“ децата помогнаха в засаждането на дръвчета пред погледа на служители на ДГС-гр. Своге, сред които и директорът на Стопанството Христо Янев.

Отбелязването на „Седмица на гората“ бе съпроводено от изпълнението на песни и стихотворения, посветени на гората. По случай празника малчуганите получиха подаръци и лакомства, осигурени от ДГС- гр. Своге.

EspressoNews

Снимки: Община Своге