„Седмица на доброволчеството“ в Драгоман

835 преглеждания

Мероприятията ще се проведат от 2 до 7 декември

„Седмица на доброволчеството“ организират в Драгоман. Тя ще се проведе от 2 до 7 декември, с различни събития и инициативи и посветена на Международния ден на доброволеца, който се отбелязва на 5 декември.

„Седмицата на доброволчеството“ ще стартира на 2 декември в с. Габер с безплатни профилактични прегледи, с цел превенция и борба с остеопорозата. Прегледите ще извършват от 09:30 ч. до 12:30 ч. и от 13:30 ч. до 17:30 ч., в здравната служба в Габер.

На 3 декември в СУ „Христо Ботев“ - гр. Драгоман, ще се проведе образователна презентация на тема „Да научим за природните бедствия“.

Като част от програмата на „Седмица на доброволчеството“ е и конкурсът за есе на тема „Доброволец - призвание и кауза“, организиран от Община Драгоман, БЧК и Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Награждаването на победителите, ще бъде на 5 декември 2019 г., като ще бъдат връчени награди за първо, второ и трето място.

Учениците от I и II клас на СУ „Христо Ботев“ ще изработят специални коледни картички, с които да стоплят сърцата на възрастните хора на територията на общината. Картичките, заедно с личните послания от децата и материали за превенция от пожари през отоплителния сезон, ще бъдат раздадени от представители на БЧК, БМЧК и община Драгоман през предстоящата седмица.

Под надслов „Да запалим коледния дух в Драгоман“ ще премине събитието, с което на 5 декември, в Драгоман ще грейнат светлините на коледната елха.

На 6 декември, в ДГ „Радост“ ще бъде представена театралната постановка „С огъня шега не бива”. Ще бъде направена и демонстративна евакуация с участието на РЦПБЗН-гр. Сливница.

„Седмицата на доброволчеството“ ще завърши на 7 декември с благотворителен базар, организиран от МКБППМН, БЧК и БМЧК.

EspressoNews