Тържествена заря – проверка в чест на 143-та годишнина от Освобождението на България се състоя на площад „Иван Вазов“, град Костинброд (снимки)

879 преглеждания

В тържественото си слово кметът на община Костинброд – г-н Трайко Младенов се обърна към присъстващите с исторически факти за Освобождението на България

Вчера, 3 март, на централния градски площад в град Костинброд се проведе тържествена заря-проверка по повод Националния празник на Република България. В церемонията участваха Военно формирoвание 34 420-Костинброд, като тържествената заря-проверка премина под командването на майор Димитър Донев.

На честването на Националния празник на Република България в град Костинброд присъстваха г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, г-н Александър Ненов, инж. Габриела Трайкова и инж. Теодора Гогова – зам.-кметове на община Костинброд, инж. Красимир Дебеляшки – еколог на община Костинброд, общински съветници: г-жа Даниела Станкова, г-н Мариян Младенов, г-н Иван Иванов, г-н Димитър Найденов, г-н Димитър Григоров, г-жа Анелия Велева и г-жа Кристина Александрова, г-н Борислав Борисов- кмет на с. Петърч, служители на общинска администрация – Костинброд, граждани и гости на общината. На честването присъстваха сержантите и офицери от резерва и запаса от община Костинброд.

В тържественото си слово кметът на община Костинброд – г-н Трайко Младенов се обърна към присъстващите с исторически факти за Освобождението на България. “Поклон пред паметта на загиналите и да не забравяме – българското – да го почитаме, пазим и отстояваме, да живее Майка България” с тези думи завърши кметът на община Костинброд.

Със сваляне на шапки и падане на колене, участниците в церемонията и присъстващите граждани отдадоха почит на геройски загиналите в боевете за свободата и независимостта на Родината. Техните имена се произнесоха на фона на траурния марш на Българската войска ,,Покойници ”, след което прозвуча химна на Република България. Венци бяха поднесени от община Костинброд, Общински съвет-Костинброд, Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса. Вечерната проверка завърши с тържествена заря в небето.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук