1 919 проекта по подмярка 6.3 от ПРСР 2014 – 2020 г. преминават на следващ етап на разглеждане

687 преглеждания

Настоящите резултати от работата на оценителната комисия за извършване на предварителния ранкинг са публикувани на сайта на ДФ „Земеделие“

Приключи последният етап от предварителното класиране на проектните предложения от втория прием по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от ПРСР 2014 – 2020 г., обявена през ИСУН 2020. На последващ етап на разглеждане подлежат 1 919 проекта, класирани с не по-малко от 26,82 точки по критериите за подбор. Тяхната финансова стойност в размер на 28,785 млн. евро, покрива до 131 % от бюджета по процедурата. Те подлежат на оценка за административно съответствие и допустимост на разходите, както и на техническа и финансова оценка.

По време на приемa постъпиха 2 459 проекта със заявена финансова помощ от 36,885 млн. евро при бюджет в размер на 22 млн. евро. Припомняме, че размерът на безвъзмездната финансова помощ за един проект е левовата равностойност на 15 000 евро.

Проектните предложения бяха оценени и класирани спрямо броя получени точки по критериите за подбор. Настоящите резултати от работата на оценителната комисия за извършване на предварителния ранкинг, след разглеждането на получените възражения от Управляващия орган на ПРСР, са публикувани на сайта на ДФ „Земеделие“.

Всеки кандидат по подмярката може да провери заявените и присъдените от Разплащателна агенция и от Управляващия орган на ПРСР точки. При предварителната оценка ДФ „Земеделие“- РА се е придържала стриктно към утвърдените насоки за кандидатстване на МЗХГ.

Източник и снимка: Министерство на земеделието, храните и горите

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук