2023 г. в община Костинброд започна с традиционна футболна среща „Женени срещу Ергени“

733 преглеждания

Спортната надпревара се организира от 1955 г., на 1 януари

Новата 2023 година в община Костинброд започна с футболна среща – „Женени срещу Ергени“, организирана от любители на футбола, със съдействието на ОФК „Костинброд 2012“ и Община Костинброд.

Спортната надпревара се организира от 1955 г., на 1 януари. И тази година домакин на събитието бе стадион „Бенковски” в кв. Маслово, гр. Костинброд. На футболния мач присъстваха кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев - председател на Общински съвет-Костинброд и много граждани – радетели на футбола и на тази утвърдена през годините традиция.

В приятелската футболна среща участие взеха над 25 мъже от община Костинброд. Мачът завърши 3:2 за Ергените. За трета поредна година те запазват първото място. За ергените отбелязаха Боби Плешков и Венци Велинов, а за женените Георги Тодоров. За първи път на стадион „Бенковски“, мачът премина със системата за видеонаблюдение ВАР, която е монтирана на стадиона.

В село Петърч също бе спазена традицията и бе изиграна футболна среща „Женени срещу Ергени“. Мачът завърши 5:4, като „Женените“ през целия мач контролираха развоя на двубоя и заслужено се поздравиха с победа. На Ергените не помогна присъствието в състава на силните футболисти Марио Стоянов, Стефан Стефанов и Ивчо Григоров.

В отсрещния отбор бившия вратар на отбора Румен Трайков заключи вратата и с помощта на доктора на отбора в защита единодушно избран за „играч на мача“ не дадоха много шанс на „младежите“. Присъствието в нападение на Кр. Кръстанов (хеттрик), Петър Цветанов, кметът на село Петърч Борислав Борисов и шампионът по ръгби Митето (бирника), съвсем охладиха противника. Мачът можеше и по-рано да бъде решен но централният нападател Вълко нямаше късмет и се отличи с куп пропуски.

По трибуните също беше интересно с присъствието на ръководството на община Костинброд, начело с кмета на община Костинброд – Трайко Младенов, председателят на общински съвет-Костинброд – д-р Атанас Тенев, както и бивши футболисти на клуба като Слави и Емил Гълъбови, Кирил Филчев и др.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук