23 области в страната са в грипна епидемия

836 преглеждания

Обявиха грипна епидемия във Враца, от утре и в Монтана

Нови две области - Враца и Монтана, обявяват грипна епидемия. Грипната епедемия във Враца е в сила от 28 януари, а в Монтана от 29 януари. До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации. Tова информират от Министерството на здравеопазването.

РЗИ-Хасково удължава срока на предписаните противоепидемични мерки на територията на област Хасково до 30.01.2019 г. Учебните занятия в областта се преустановяват до 30.01.2019г. включително.

На заседание на Регионалната комисия за борба с грипа и ОРЗ РЗИ-Ямбол е взело решение за удължаване на грипната епидемия на територията на област Ямбол. Противоепидемичните мерки остават в сила. Поради спадане на заболяемостта в тази възрастова група, е взето решение за възстановяване на учебната дейност, считано от 29.01.2019 г.

Към днешна дата грипна епидемия е обявена на територията на областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Смолян, Софийска област, София-град, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол, както и на територията на общинаЛуковит.

EspressoNews