DJ Oskar с благотворителна кампания за социално слаби жени и майки в България

1031 преглеждания

„Всеки ден чета за социално слаби жени, които сами се справят с живота и отглеждането на децата си. Как не могат да си купят храна, защото нямат доходи. Не мога да стоя безучастен към тази мъка“, разказва Oskar

DJ Oskar стартира благотворителна кампания в помощ на социално слаби жени и майки в България, които не могат да си позволят стоки от първа необходимост.

„Всеки ден чета за социално слаби жени, които сами се справят с живота и отглеждането на децата си. Как не могат да си купят храна, защото нямат доходи. Не мога да стоя безучастен към тази мъка“, разказва Oskar.

Изпълнителят от ефира на Фен ТВ подема кауза за подпомагане на такива жени в нужда. Всеки ден той ще прави онлайн концерти в своята Фейсбук страница (Dj Oskar), чрез които ще събира финансови средства за най-уязвимите. Марти Борисов, както е истинското име на ди джея, ще предостави банкова сметка, в която парите да постъпват, а след това, чрез мрежа от доброволци, ще доставя пакети с продукти от първа необходимост на жени, които нямат средства. В пакетите ще влизат брашно, макарони, олио, захар, варива и други.

„Настанаха тежки времена. Някои хора ги наричат вълчи. Аз не искам да стигам чак до такива тежки думи. За мен човек не е сам, има хора, които могат да му помогнат. И аз искам да съм точно от хората, които помагат. Затова се реших на тази стъпка“ – коментира DJ Oskar.

В момента в каузата на изпълнителя са се включили 10 жени-доброволки от ромски, турски и български произход, обединили се около каузата, които ще закупуват продуктите и ще ги разнасят на нуждаещите се. За DJ Oskar обаче е изключително важно въпросът да не се политизира и приема като малцинствен или да има деление по етнос. Певецът-ди джей иска да помага на жени от цяла България без оглед на социален статус, етнос, религия или националност.

„Иска ми се повече хора да се включат и да подадат ръка на жена в нужда. Жените са специални – те раждат децата, те дават живота и трябва да се грижим за тях, когато са сами и не могат да се справят.“ – споделя DJ Oskar.

Изпълнителят се надява кампанията да има успех и да се разрасне, а след време да се помага и на жени, които имат и други затруднения и се борят със зависимости, наркомании и други.

В страницата на изпълнителя във Фейсбук – DJ Oskar   можете да подавате сигнали за нуждаещи се жени или да се включите като доброволец. А ако искате да се направите финансово дарение, можете да го направите в банковата сметка на името на съпругата на DJ Oskar тук:

Ангелина Христова Ангелова

BE95 3770 9709 9158

ING Bank

Rue Dupont 37 1030 Bruksel

Основание за плащане – Помощ за жени в нужда

Източник: diapasonrecords.com, снимка: Dj Oskar, официален фейсбук профил

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук

Тагове