Kръгла маса на тема „Дела трябват, а не думи за (не)традиционното училище“ в Костинброд

738 преглеждания

По повод патронния празник на Второ ОУ „Васил Левски“

На 19 февруари в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“ се проведе кръгла маса на тема „Дела трябват, а не думи за (не)традиционното училище“, организирана от.

По покана на директорката на Второ ОУ Красимира Манова, на кръглата маса присъстваха представители от Регионално управление на образованието-София-регион, община Костинброд и три иновативни училища от София област.

Кръглата маса започна с представяне на гостите, дошли да уважат патронния празник на Второ ОУ „Васил Левски“. Учители от ОУ „Иван Вазов“, с. Алдомировци, СУ „Любен Каравелов“, гр. Копривщица и ОУ „Митр. Авксентий Велешки“, гр. Самоков представиха своите иновации, чрез презентации пред всички присъстващи.

Гости на събитието бяха Александър Ненов - заместник-кмет на община Костинброд, Росица Иванова - началник на Регионално управление на образованието-София-регион, Мирослав Братоев- експерт „Обществени науки, гражданско образование и религия“ в РУО-София регион, Марияна Баева - експерт „Начален етап на образованието“, Анастасия Попова - общински съветник и директор на ЦОП „Промяна“, Светослава Иванова - директор на Дневен център за работа с деца на улицата, всички директори на училища на територията на община Костинброд и служители на общинска администрация-Костинброд.

Заместник-кметът Александър Ненов, в чийто ресор е и образованието откри срещата и заяви, че приоритет за общинското ръководство е материалната база на училищата.

Росица Иванова - началник на Регионално управление на образованието-София-регион приветства всички присъстващи, поздрави ги за добрата работа в сферата на иновациите и пожела на общинското ръководство все така усърдно да работи в услуга на образованието.

В рамките на събитието директорът на Второ ОУ „Васил Левски“ награди спечелилите деца в конкурса за рисунка на тема „Васил Левски“. Учители от Второ ОУ „Васил Левски“ представиха интересна и изключително добре подготвена презентация „Български език и литература плюс“.

Снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук