Oбщина Сливница с онлайн въпроси и отговори относно COVID-19

1666 преглеждания

Въпросникът насочва и хората за нужните стъпки, които трябва да предприемат, в случай, че имат съмнения, че са контактували със заразени с COVID-19, поставени са под карантина, имат ограничена мобилност, искат да станат доброволци и други

Oбщина Сливница създаде онлайн въпросник, с който всички, които имат запитвания, свързани с мерките, наложени в общината, във връзка с извънредното положение и предотвратяването на разпространението на коронавируса могат да използват.

Така например, на работещите в община Сливница, но живущи в друго населено място, които имат запитвания относно придвижването си, въпросникът пояснява:

Контролно-пропускателните пунктове са разположени на входно-изходните пътища на областните центрове. През КПП се пропуска преминаването на лица само в случаи на неотложност на пътуването, наложено от полагане на труд в населеното място, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес. В случай, че не разполагате с официален служебен документ-карта, е необходимо да се сдобиете със служебна бележка от работодател или да попълните декларация (https://www.mvr.bg/), която да се завери от работодателя.

Ползващите градския транспорт, получават следната информация:

Междуградския транспорт се движи, но с празничното разписание. Всички превозни средства на градския транспорт се дезинфекцират минимум 2 пъти на ден и шофиьорите да бъдат снабдени със защитни маски. Въведени са допълнителни мерки за сигурност: временно се спира продажбата на билети от водачите и се затваря за качване и слизане първа врата. Вратите на превозните средства на градския транспорт се отварят автоматично, без натискане на бутон за вратите. Светофарните уредби преминават на автоматичен режим на работа за пешеходците без натискане на бутона за пешеходно пресичане.

Въпросникът насочва и хората за нужните стъпки, които трябва да предприемат, в случай, че имат съмнения, че са контактували със заразени с COVID-19, поставени са под карантина, имат ограничена мобилност, искат да станат доброволци и други.

Вижте предложените въпроси относно COVID-19 и отговорите им >>>ТУК<<

Снимка: pixabay.com

Държавата отпуска 4 милиарда и 500 млн. лв. за спасяване на икономиката
Допълнителни права на лицата, регламентирани в Закон за извънредното положение
ТЕЛК ще могат да вземат решение само по документи, без преглед на място
Домашни животни могат да бъдат водени на ветеринар и разхождани в парка
Забранява се на лица под 60-годишна възраст да посещават
Министър Вълчев: „Няма да има нулева учебна година“
България забрани влизането на граждани, пристигащи...

Информация за коронавирус COVID-19 за граждани:

Актуализирани въпроси и отговори относно новия коронавирус

Подготовка на работното ви място за COVID-19

Препоръки за лица, пътуващи до области и държави с регистрирани случаи на COVID-19

Как да предпазим себе си и околните

Временни насоки за почистване в обекти в контакт с COVID-19, различни от лечебни заведения

Всеки, който има въпроси, свързани с COVID-19, може да ги задава денонощно на информационната телефонна линия на Министерството на Здравеопазването: 02 807 87 57

ЕspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук