А ти "яде" ли стълби за закуска?

1570 преглеждания

Днес в редица общини, компании и организации от цяла България стълбищата бяха предпочетени пред асансьора. Причината за това е отбелязването на "Европейски ден без асансьори". Идеята на инициативата е да прикани повече хора да предпочетат движението и да се замислят за своята ежедневна физическа активност. Този ден отбелязваме за втора поредна година, като все повече хора, фирми и институции подкрепят идеята с ентусиазъм.

 По данни през 2015 г. близо 300 000 българи са се включили в инициативата и с право. Статистиката на Световната здравна организация сочи, че ако човек изкачва по два етажа на ден в продължение на една година, ще отслабнете с  до 3 килограма.

Espressonews.bg също отбеляза деня без асансьори с цел насърчаване на спорта и здравословния начин на живот. Ако вие все още не сте се присъединили към идеята - не е късно! На прибиране към вкъщи винаги може да изберете стълбите, а не асансьора.

Повече информация  може да видите тук: http://no-elevators-day.nowwemove.com/noelevatorsday/000_34 и http://no-elevators-day.nowwemove.com/

‪#‎Nowwemove‬ ‪#‎Noelevatorday‬ ‪#‎ЯмСтълбиЗаЗакуска‬

 

Камелия Динева