Адвокатско дружество "Гугушев и Партньори" е най-добрата адвокатска кантора за 2017 г.

3984 преглеждания

Правен свят раздаде юридическите оскари за 10-та поредна година

Адвокатско дружество "Гугушев и Партньори" е най-добрата адвокатска кантора за 2017 г. Това стана ясно по време на церемонията по награждаване на призьорите в десетото издание на конкурса "Юрист на годината". Дружеството се пребори с оспорваната конкуренция в категорията "Кантора на годината" с други три водещи адвокатски компании в страната - "Делойт Лигъл", „Камбуров и съдружници“ и "Захариев и Методиев". Десетата надпревара за юридическите оскари се проведе на 25 април в хотел Хилтън.

Събитието се организира от специализираното списание „Правен свят”, като целта на конкурса е да насърчи професионализма и достойнството в упражняването на правните професии и да посочи изявени професионалисти във всички области на правото, които по един или друг начин са се превърнали в олицетворение на обществено значими морални ценности и успех при упражняване на професията. Благородната надпревара се провежда в шест категории, като победителите във всяка една от тях са: "Юрист на годината" - Петър Николов, "Кантора на годината" - "Гугушев и Партньори", "Нотариус на годината" - Весела Ивчева, "ЧСИ на годината" - Стоян Якимов, "Дело на годината" - "Седем - Осми" АД срещу "Глобъл вижън" ООД и "Млада кантора на годината" -  „Константинова и Ковачева“.

Различното през тази година, спрямо предходните е, че по повод на кръглата годишнина от създаването на конкурса, организаторите дадоха възможност на граждани да номинират и гласуват за победител във всяка една от категориите. Финалистите в отделните категории са избрани сред 170 постъпили номинации.

Официални гости на събитието бяха Цецка Цачева, министър на правосъдието на Република България; Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, проф. Георги Близнашки – конституционалист; Мая Манолова, омбудсман на Република България;  Красимир Влахов, заместник председател на Върховния касационен съд.

Aдвокатско дружество „Гугушев и Партньори“ се нарежда сред лидерите в своя бранш. За повече от десет години от своето съществуване кантората е успяла да се отличи на пазара на правни услуги в България и региона на Югоизточна Европа с високопрофилни клиенти, обществено значими проекти и отговорна социална ангажираност. Предлагайки високо ниво на професионализъм, гъвкавост и широкообхватни правни консултации, Адвокатско дружество „Гугушев и Партньори“ успява да предостави на своите клиенти спокойствие и сигурност. Ежегодно адвокатската кантора е отличавана с колективни награди, а нейни служители с лични такива, от авторитетни международни правни директории и журнали като IFLR 1000, Legal 500, Chambers and Partners. Посредством своите партньори от Pontes International и Lexwork International, Адвокатско дружество „Гугушев и Партньори“ може да предложи на своите клиенти бутиково правно обслужване в над 40 юрисдикции по света и в над 100 световни мегаполиси. Благодарение на международния си опит, кантората бе поканена и от края на 2015г. е член на Международния отдел към Английското правно общество.

EspressoNews