Андрей Иванов поднесе цветя на бюст-паметника на Христо Ботев (снимки)

1011 преглеждания

Вчера се навършиха 144 години от героичните събития на 2 юни 1876 година, когато в подножието на връх Вола революционерът Христо Ботев бива покосен от куршум

В знак на признателност към големия поет-революционер Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, кметът на община Драгоман Андрей Иванов поднесе цветя на бюст-паметника на Христо Ботев, намиращ се в СУ „Христо Ботев“. И призова "...да не допуснем да ни напусне родолюбивият дух и героизъм на предците ни. Да пазим заедно българското самосъзнание, устояло пред поробителя и заплатено с кръвта на хиляди българи, да съхраним копнежа за свобода и независимост и да работим заедно за преуспяването на България."

Припомняме, че вчера се навършиха 144 години от героичните събития на 2 юни 1876 година, когато в подножието на връх Вола революционерът Христо Ботев бива покосен от куршум. 144 години след това словото му е безсмъртно, за да ни напомня що е саможертва, дълг и любов към Родината. Той завинаги остава символ на невероятен революционен дух, съчетан с поетически и журналистически талант. На тази паметна дата почитаме и паметта на хилядите знайни и незнайни герои, участвали в българската революция и отдали живота си за свободата на България.

Източник и снимки: Община Драгоман