Ансамбъл „Хоро“ търси своите нови попълнения

2275 преглеждания

Всички любители на народните танци от Божурище, Гурмазово и региона са добре дошли

Танцов ансамбъл „Хоро“ кани всички любители на народните танци от Божурище, Гурмазово и региона, които искат да се потопят в магията на българския фолклор и традиционна култура да се запишат в групите на ансамбъла. Възрастови ограничения за желаещите няма. Всички са добре дошли.

Заниманията в Божурище започват на 7 октомври и ще се провеждат всяка неделя от 17:00 ч. Мястото са залите по хореография в СУ „Летец Христо Топракчиев“.

Любителите на народните танци в Гурмазово ще репетират всяка сряда и неделя от 18:45 ч. и 18:00 ч. в НЧ „Богатово - 2015“.

Групите ще тренират под съпровода на жива музика, а в тънкостите на танцовото изкуство ще ги водят хореографите Дария Михалкова и Митко Михалков.

За повече информация и записвания тел: 0883 039216, 0887 927762 

През пролетта на 2002 г. Дария и Митко Михалкови поставят началото на танцова школа „Хоро” със създаването на детски танцов ансамбъл „Хоро” при Народно Читалище „Св. Св. Кирил и Методий” – р-н Връбница, гр. София, в който танцуват над 50 деца. През есента на 2003 г. стартира и танцова школа „Хоро” за възрастни. Днес ансамбъл „Хоро” има школи в София, Перник и Божурище. В ансамбъла танцуват повече от 200 човека от всички възрасти. Ежегодно танцьорите на ансамбъла участват в редица български и международни фолклорни фестивали и надигравания.

EspressoNews

Снимка: Ансамбъл „Хоро“, фейсбук