БДЖ публикува актуализиран проект на График за движение на влаковете за 2020 г.

3897 преглеждания

Новото разписание на влаковете влиза в сила от 15 декември

„БДЖ Пътнически превози“ ЕООД публикува на официалната си интернет страница актуализирания проект на График за движение на влаковете за 2020 г. Предложенията за разписания на влаковете са представени отделно за всяко едно направление.

Проектът на новото разписание е съобразено с интензивната ремонтна програма на дружеството, като в момента на различен етап са процедури за подемни и капитални ремонти на локомотиви, вагони и мотриси. Основна цел на ръководството на дружеството е повишаване на качеството на обслужване на пътниците, като не се допуска изоставане в ремонтната програма. За изпълнението на разписанието за 2020 г. се акцентира върху елиминиране на евентуален принудителен престой на подвижен състав поради ремонтна необходимост и липса на резервни части, информират от БДЖ.

След разглеждането на многобройните постъпили предложения от граждани на база на публикувания първоначален проект за обществено обсъждане, актуализираният вариант на проекта на График за движение на влаковете за 2020 г. ще бъде обсъден с областни и общински администрации в Горна Оряховица, Пловдив и София за уточняване на последни корекции.

С подробния график може да се запознаете ТУК.

Припомняме, че ежегодно през м. декември влиза в сила ново разписание на влаковете, като през 2019 г. то ще влезе в сила от 15 декември и ще бъде с период на действие до 12 декември 2020 г.

EspressoNews