Безопасността на пътя - на фокус в Драгоман тази седмица

1358 преглеждания

Обновиха пешеходни пътеки, маркировки, табели и др.

Община Драгоман използва старта на новата учебна година, за да обърне за пореден път по-специално внимание на безопасността на пътя.

По повод седмицата на пътната безопасност и първия учебен ден, Община Драгоман и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при общината, съвместно с ОС на БЧК и местните дружества на БЧК, извършиха обновяване на пешеходните пътеки в града.

Поставени бяха нови маркировки, пътни знаци и знаци, отбелязващи пешеходните пътеки, съгласно действащите стандарти, както и табели относно извършването на постоянното видеонаблюдение на града с цел гарантиране сигурността и безопасността на гражданите.

Инициативата е част от мероприятията, предвидени в седмицата от 16.09.2018 г. до 22.09.2018 г., посветена на за безопасността на пътя, осигуряване на безопасна среда и информираност на населението по темата. Мероприятията включват лекции от органите на МВР, представени пред учениците на СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман на тема „Пътна безопасност“  и организиран курс по първа долекарска помощ на различни звена и общинска администрация, представен от БЧК.

EspressoNews

Източник: Община Драгоман