Богата програма и авторитетни гости за празника на Драгоман

1888 преглеждания

На 27 август Драгоман ще отбележи своя празник на града. Поводът е, че на 29 август 1969 г. с Указ на Министерския съвет, Драгоман е обявен за град. От тогава се празнува всяка година, всяка последна събота от месец август. Както EspressoNews писа, тази година официалното откриване на празничната програма ще започне в 10:00 часа с детско парти с участието на „Малчуган великан“. Празникът ще продължи с водосвет в енорийския храм „Свети Архангел Стефан“ от 17:30 часа. Водосветът ще бъде последван от тържествена сесия на Общинския съвет Драгоман в заседателната зала на Община Драгоман.

От ръководството на общината са поканили като официални гости на празника народни представители от 43-тото Народно събрание; г-жа Росица Иванова - Областен управител на Софийска област и представители на областната администрация; представители на местни, регионални и областни институции;  кметове, заместник-кметове и общински съветници от общини от Софийска област; представители на бизнеса в района и др.

Традиционно за празника, град Драгоман очаква много гости и приятели. Водеща на тържествената част ще е Ива Екимова, а в празничния концерт ще вземат участие Народно читалище „Мелдия – 2012“– град Драгоман, Народно читалище „Христо Ботев 1925“– село Габер, малките боксьори от Боксов клуб Драгоман, народната певица Росица Пейчева и поп фолк певицата Преслава.

EspressoNews