Буферният паркинг на бившето летище „Узунджово“ вече функционира

791 преглеждания

Временният буферен паркинг на бившето летище „Узунджово“ вече работи. Тази сутрин, с организиран конвой там са пристигнали първите 64 тежкотоварни автомобила. На бившето военно летище тази сутрин беше и директорът на "Гранична полиция" гл. комисар Светлан Кичиков, както и областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, кметът на Хасково Станислав Дечев, директорът на ОДМВР Хасково ст. комисар Ангел Цанков и директорът на Областно пътно управление Хасково инж. Радостин Ламбрев, които координираха дейностите по логистиката на временния паркинг и следяха за изпълнението им.

Директорът на ГД „Гранична полиция“ гл. комисар Светлан Кичиков заяви, че опашката от тежкотоварни автомобили по автомагистрала „Марица“ на изход към Република Турция се е стопила и вече е около 5 км. Пропускателната способност  на пункта в Турция е увеличена в резултат на проведените разговори между ресорните министри с турските им колеги и на ден вече преминават около 1200 тира. След като бъдат обработени на граничнопропускателният пункт, чакащите на буферния паркинг тежкотоварни автомобили се пропускат поетапно, съпроводени от полицейски патрули, поясни гл. комисар Кичиков.

Работата по обработката на терена продължава. Вече са монтирани осветителни тела, химически тоалетни и водоноски за нуждите на шофьорите. На паркинга има непрекъсната охрана, ще бъде осигурен и кетъринг.

Държавата отпуска 4 милиарда и 500 млн. лв. за спасяване на икономиката
Допълнителни права на лицата, регламентирани в Закон за извънредното положение
ТЕЛК ще могат да вземат решение само по документи, без преглед на място
Домашни животни могат да бъдат водени на ветеринар и разхождани в парка
Забранява се на лица под 60-годишна възраст да посещават
Министър Вълчев: „Няма да има нулева учебна година“
България забрани влизането на граждани, пристигащи...

Източник и снимка: МВР

Информация за коронавирус COVID-19 за граждани:

Актуализирани въпроси и отговори относно новия коронавирус

Подготовка на работното ви място за COVID-19

Препоръки за лица, пътуващи до области и държави с регистрирани случаи на COVID-19

Как да предпазим себе си и околните

Временни насоки за почистване в обекти в контакт с COVID-19, различни от лечебни заведения

Всеки, който има въпроси, свързани с COVID-19, може да ги задава денонощно на информационната телефонна линия на Министерството на Здравеопазването: 02 807 87 57

ЕspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук