Български овчарски кучета дефилираха в Костинброд

985 преглеждания

Изложението ще се проведе на стадион „Белица“, в града

Киноложка изложба на Българско овчарско куче се проведе на 30 април на стадион „Белица“ в Костинброд.

Събитието се организира съвместно МАБОК /Международна асоциация на Българско овчарско куче/ и община Костинброд. В тазгодишната изложбата участие взеха клубове от цялата страна. Съдиите оценяваха представените екземпляри от българската порода и отсъждаха в зависимост от размер, цвят, нрав на кучето, зъби, опашка и походка.

Изложбата започна с изпълнение на формация „Троп Ангелес“ от гр.София. След тяхната програма, изпълнена с български фолклор, всички клубове и индивидуални състезатели взеха участие и техните любимци бяха оценявани от съдии. Раздадени бяха и много награди във вид на храна от спонсор на МАБОК.

Големият шампион на изложбата на МАБОК в Костинброд 2022 е Айра - Пастир БГ.

Сред присъстващите бяха и Александър Ненов - зам.-кмет на община Костинброд, Борислав Борисов - кмет на село Петърч, Тереза Власайкова - секретар на МКБППМН, Тихомир Благоев- председател на МАБОК и организатор на събитието.

Българско Овчарско куче е известно в цял свят със своите работни качества и с внушителния си външен вид.

Историята на Българското Овчарско куче започва още по времето на прабългарите, които според исторически свидетелства са пристигнали заедно с тях. По онова време кучетата от тази порода са се използвали за пазене на стадата от хищници.

Източник и снимки: Община Костинброд