Български породи овчарски кучета дефилираха в Петърч

1495 преглеждания

Проведе се и зоо-изложба

За поредна година с. Петърч бе домакин на киноложка изложба на кучетата от породата - овчарско куче и на зоо-изложба на различни породи гълъби, петли и кокошки. Събитието се проведе на 6 септември и започна с откриване и освещаване на новия парк в село Петърч.

Достойнствата на четириногите бяха оценени от жури в състав от български и чуждестранни международни съдии, а призьорите в различните категории бяха наградени с купи от Община Костинброд. Раздадени бяха и много награди под формата на храни и лакомства за домашните любимци.

Кметът на Петърч Борислав Борисов поздрави присъстващите с празника на Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Той благодари на участниците в събора и зоо изложението за ентусиазма, с който за поредна година се включват и пожела на всички весело и приятно изкарване.

Приветствие към присъстващите отправи и кметът на Костинброд Трайко Младенов, който поздрави със Съединението на България и подчерта, че „когато сме заедно и обединени сме силни“.

На събитието присъстваха председателят на Общински съвет-Костинброд д-р Атанас Тенев - председател на ОбС-Костинброд, заместник-кметовете инж. Теодора Гогова и Александър Ненов, Димитър Георгиев - директор на Общински Инспекторат, представители на Международната асоциация на Българско Овчарско куче - МАБОК, развъдник „Реал БГ“, жители и гости на село Петърч.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд