Българското кино оживява и във Viber с култови стикери и Community за ценители

1844 преглеждания

Проектът „Обичам българското кино“ е колаборация на софтуерната компания Horizon Software Solutions и филмова студия „Време“, подкрепена от Министерството на културата

Мобилната платформа за българска кинематография „Обичам българското кино“ е новият дом на култовите игрални, документални, научно-популярни, късометражни и анимационни филми от близкото минало. В подкрепа на вдъхновяващата инициатива Viber пуска уникален безплатен стикер пакет с любими реплики и образи, които безспорно са част от живота на няколко поколения. 
 
Членовете на специално създаденото за феновете на българското кино Viber Community ще виждат първи атрактивни истории и интервюта зад кадър, live видеа, информация за кино фестивали, кино викторини, новини за награди на български филми от страната и чужбина и много други интересни новини около света на българското кинематографично изкуство. Репликите от „Опасен чар“, „Оркестър без име“, „Вчера“, „Войната на таралежите“, „Дами канят“ ще оживеят с образите на Тодор Колев, Стефан Данаилов, Георги Русев, Антон Радичев и др., за да припомнят за златните години на българското кино.
 
„За нас е невероятно удоволствие да подкрепим този проект, който ни връща в хубавите спомени от детството и който без съмнение всеки българин би припознал като любим. Процесът по създаване на стикерите ни накара да си спомним култовите реплики от филми, които ползваме често в ежедневието си: „Ти ли ще ме цакаш с топла бира“; „Лошо, Седларов, лошо!“; „Сега ще видите кон боб яде ли.“ и други. Така всеки потребител ще може много по-лесно да пресъздаде емоциите си в чата на български и само с един клик.“, сподели Атанас Райков, директор бизнес развитие за ЦИЕ, ОНД, Близкия Изток и Северна Африка на Viber.
 
Абонатите на платформата „Обичам българското кино“ ще могат да гледат филми, да ги селектират според интересите си, да получават информация за най-новите продукции, както и за времето и местата, на които те ще се прожектират. Почитателите на филмовото изкуство ще имат достъп до информация за всички кино-фестивали, провеждани в България, а тези от тях, които живеят в чужбина, ще научават за гостуващите прожекции на български филми.
 
Съвместната инициатива на Viber, Horizon Software Solutions и Филмова студия „Време“ се подкрепя и от Министерството на културата.
 
Последвайте Viber Community тук , а стикерите свалете от тук за абонати на Android и iOS.
 
В Rakuten Viber свързваме хората, без значение кои са и откъде са. Нашите потребители по света имат достъп до разнообразие от функционалности като индивидуални съобщения, видео обаждания, групови чатове, актуализации и дискусии с техните любими марки и известни личности. Ние предоставяме на нашите потребители сигурна и свободна среда, където да споделят емоциите си.
Rakuten Viber е част от семейството на Rakuten Group, световен лидер в електронната търговия и финансовите услуги.
 
Присъедини се към Viber сега! Можеш да изтеглиш актуалните елементи от корпоративната идентичност на Viber от нашия brand center.
 
Horizon Software Solutions е английска технологична компания, основана от българина Веселин Василев и специализирана в създаването на софтуер за дигитален маркетинг. Точно този софтуер е в основата на дигиталната платформа "Обичам българскотокино"(Bulgarian Cinema), обединяваща  YouTube канала „Българските филми“, уебсайт – регистър на българското кинопроизводство www.bulgariancinema.com, Facebook страница и мобилни приложения за Android и iOS. Технологията на iClarity, един от водещите продукти на Horizon Software Solutions за управление на клиентската лоялност направи възможно и създаването на платформата за промотиране на български туризъм iLoveBulgaria. Тя обедини всички важни канали за маркетиране на българския туристически продукт - уебсайт, социални мрежи, Viber и мобилно приложение, достъпно на 13 езика за устройства с Android и iOS.
 
Филмова студия "Време" е създадена през 1951 г. и до сега е продуцирала повече от 6000 документални, научно-популярни, късометражни и игрални филми. Българското филмопроизводство,дело на "Време", е отличено на международно ниво. Филмова студия "Време" управлява официалния YouTube канал "Българските филми".
 
EspressoNews