В Драговищица отбелязаха Деня на Европа, Деня на Победата и църковният празник на Св. Николай Мирликийски Чудотворец

661 преглеждания

На 9 май, в село Драговищица бяха отбелязани три празника - Деня на Европа, Деня на Победата и църковният празник на Св. Николай Мирликийски Чудотворец.

Гостите и жителите на селото участваха в литийното шествие до църквата „Св. Николай”. Тя е обявена за паметник на културата от ІІ група с изключителна художествена стойност и е изключително ценена от драговищенци. Йеромонах Леонтий отслужи литургия за здраве и изнесе иконата на Св. Николай, която бе пренесена в центъра на Драговищица.

На мемориалния комплекс, посветен на загиналите във войните за Национално освобождение и обединение на България, венец от Община Костинброд поднесе заместник кметът Александър Ненов, венец от Общински съвет-Костинброд поднесе Иван Иванов, венец от кметство Драговищица бе положен от кмета - Албена Виденова.

Заместник-кметът Ненов и кметът на село Драговищица поздравиха всички присъстващи и честитиха трите празника.

По традиция денят завърши с изпълнения на децата от певческа школа „Омая” и танцов състав „Емиденс“, които зарадваха присъстващите с народни песни и танци.

Голямата изненада на вечерта бе Етрополският духов оркестър, който добави допълнително настроение и веселие за всички гости на празника.

Източник, снимки и видео: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук