В Костинброд отбелязаха Деня на розовата фланелка

513 преглеждания

Денят се отбелязва всяка година в последната сряда на месец февруари

Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме Международния ден за борба с училищния тормоз – Ден на розовата фланелка. Община Костинброд от името на кампанията „Живей чисто“ към Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, заедно с деца от Дневен център за работа с деца на улицата поставиха рисунки на розовата фланелка на площад „Иван Вазов“.

Розовата фланелка се намира на входа на детската площадка на централния ни градски площад. Тя бе поставена през 2020 година и от тогава до ден днешен всяка последна сряда на февруари месец е посещавана от деца от всички училища на територията на община Костинброд.

Тази година деца от ДЦРДУ- Костинброд рисуваха на картон своето виждане „Как да спрем тормоза в училище“ и „Какви не трябва да бъдем“. Децата придружавани от директора на ДЦРДУ, Светослава Иванова и секретарят на МКБППМН Тереза Власайкова, облепиха розовата фланелка на площад „Иван Вазов“.

В Деня на розовата фланелка, доброволците от БМЧК-Костинброд към СУ „Д-р Петър Берон“ посетиха 3 и 4 клас, за да си поговорят за Международния ден за борба с училищния тормоз.

Част от доброволците бяха облечени в розово, част от дечицата - също.

Учениците бяха много активни по темата с тормоза, а доброволците призоваха: „Бъдете добри и се подкрепяйте!“.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук