В Костинброд се проведе годишният доклад на РДПБЗН-София и Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“

691 преглеждания

На 6 февруари, в Костинброд се проведе Годишният доклад на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – София и Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ към дирекцията през 2022 г.

Годишният доклад беше презентиран в малкия салон на НЧ „Иван Вазов 1947“ от Комисар Георги Иванов – директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – София (РДПБЗН-София).

На срещата на областната дирекция присъстваха главен комисар Александър Джартов – директор на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението – МВР“ /ГДПБЗН/, кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд, Александър Манолов – зам.-областен на Софийска област, Росица Иванова – началник на Регионално управление на образованието-София област.

Кметът на община Костинброд заяви пред присъстващите: „От името на община Костинброд мога да заявя, че се стремим да надграждаме подземната и надземна инфраструктура. На инцидента с цистерната от 21 януари всички ние видяхме колко са важни пожарните хидранти! За това продължаваме да инвестираме във водопроводна мрежа в града и селата.

Другото важно нещо са сградите. Общината отдели необходимите средства  за енергийно обследване на сградата на РСПБЗН-Костинброд и на РУ на МВР-Костинброд и след като се изготви проект, общината ще кандидатства за финансиране.

Тази година ще почетем 55 години от производствената авария в химическия завод в град Костинброд. Авария, дала 18 жертви- граждани на общината ни. Винаги заставайки пред паметника, който се намира пред пожарната, си казвам, че отговорността на нас като община и на вас като  специализирана институция е огромна. Ще продължим да работим заедно!“.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук