В Костинброд се проведе изложба на зайци порода „Немски гигант“

1136 преглеждания

Четвъртото национално събитие от този род, зарадва малки и големи любители на атрактивната порода

Специализирана клубна изложба на зайци „Немски гигант“ зарадва любителите на атрактивната порода, в Костинброд. Двудневното събитие се проведе в спортна зала „Белица“ в града. Зайците „гиганти“ бяха част от двудневна национална изложба, организирана от клуб „Немски гигант България”, със съдействието на Община Костинброд.

Първият ден на мероприятието, бе отреден за конкурсната част, в рамките на която животните бяха оценявани по европейски критерии от високо професионални съдии от Германия и Хърватия. В продължение на осем часа съдиите Томас Вагнер и Желко Марушич измерваха, оглеждаха и оценяваха атрактивните животни. Определените за шампиони от породата „Немски гигант” получиха купи и медали на следващия ден.

На 5 ноември, изложбата бе отворена и за посетители. Залата бе изпълнена от любители на пухкавите четириноги, които показаха голям интерес към събитието. Сред посетителите бяха и кметът на община Костинброд – Трайко Младенов и кметът на село Петърч – Борислав Борисов, които разгледаха зайците и поздравиха победителите.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук