В Костинброд се проведе информационна среща „Чрез партньорство и диалог - към по-силен сектор на социалната икономика“

468 преглеждания

Срещата протече при изключителен интерес от страна на всички присъстващи

В Костинброд се проведе информационна среща на тема „Чрез партньорство и диалог - към по-силен сектор на социалната икономика“. На представянето на проекта присъстваха заместник-кметът Александър Ненов, директори на социални центрове в община Костинброд, служители от отдел „Социални и хуманитарни дейности“ и екипът на Проект „Развитие на социалната икономика“, фокус-точка гр. Благоевград. Всички заедно затвърдиха партньорството си в една открита дискусия. Срещата протече при изключителен интерес от страна на всички присъстващи.

Заместник-кметът Ненов представи развитието на общината и готовността за създаването на социални предприятия и възможности за нови иновативни модели, съвместно с инвеститорите на територията на общината в областта на корпоративната социална отговорност.

Ключово беше присъствието на доц. Теодора Тодорова – началник на отдел СИСО в министерство на труда и социалната политика и ръководител на проект П41, Теменужка Златанова и Румен Донев – държавни експерти, които представиха проектът П41 и стратегията за Корпоративна социална отговорност.

Ръководството на община Костинброд показва адаптивност към съвременните условия на бърза промяна и нови технологии, като социалната и солидарна икономика са част от ежедневната грижа за жителите на община Костинброд.

Костинброд

Костинброд_1

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук