В Костинброд се проведе кръгла маса на тема: „Tрансграничната идентичност в полза на спортния туризъм“

607 преглеждания

Участие взеха 60 души, представители на заинтересованите страни

В периода 21-22 юли 2022 г. в гр. Костинброд се проведе двудневна кръгла маса на тема: „Tрансграничната идентичност в полза на спортния туризъм“ в рамките на проект CB007.2.11.180 „Спортният туризъм- Нашето Общо бъдеше“, съфинансиран от Европейския съюз, чрез ИНТЕРРЕГ – ИПП ТГС България – Сърбия 2014-2020 г., реф. номер на договор РД -02-29-55/22.02.2021 г.

Домакин на кръглата маса бе община Костинброд. Участие взеха 60 души, представители на заинтересованите страни – местна власт, туристически и спортен сектор, култура и бизнес от община Костинброд и община Гаджин Хан, Република Сърбия.

Събитието се проведе в местното Народно читалище „Иван Вазов 1947“.

По време на кръглата маса участниците бяха запознати с Единна трансгранична стратегия за развитие на спортния и приключенски туризъм в общините Костинброд и Гаджин хан за периода 2022-2027 г. Беше дискутирано как трансграничната идентичност може да бъде e в полза на спортният туризъм. Реализираха се няколко дискусии, представени бяха добри практики от двете общини.

Участниците имаха възможност да видят два информационни филма в контекста на събитието и да посетят новоизграждащата се църква в центъра на града.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук