В Костинброд създадоха кът, посветен на всички доброволци в общината

618 преглеждания

По случай Международният ден на Червения кръст и Червения полумесец

Малки и големи, членове на БМЧК и БЧК, се събраха в град Костинброд, за да създадат кът в града, посветен на всеки един доброволец от община Костинброд.

По случай 8 май – Международният ден на Червения кръст и Червения полумесец, БЧК – Костинброд декорираха с камъни градинката срещу Общинска администрация – Костинброд.

Там може да видите червен кръст, олицетворяващ организацията Български Червен кръст. На същото място преди няколко години, същите тези доброволци посадиха дръвче, което към днешна дата е млада фиданка и расте необезпокоявано.

Да уважат инициативата на БЧК и БМЧК – Костинброд бяха д-р Валентин Пеев – председател на областен съвет на БЧК – София област, Росен Василев – директор на областен съвет на БЧК – София област и Диана Андреева – главен специалист на БМЧК за София област.

Представители от община Костинброд бяха д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд, Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд, Светослава Иванова – директор на ДЦРДУ и член на БЧК – Костинброд и Валери Миронов – директор на ЦОП и член на БЧК.

Тази година международният ден на Червения кръст и Червения полумесец е посветен на благодарност към доброволците, които работят всеотдайно.

Областното ръководство на БЧК наградиха Тереза Власайкова – председател на БЧК – Костинброд със званието „Отличник на БЧК“ за активна червенокръстка дейност.

„Този приз е изключително важен за нашата структура, защото ни показва, че организацията в Костинброд се развива и все повече хора научават за нашето доброволчество!

Днес аплодисментите са за нас - доброволците на БЧК и БМЧК - Костинброд.

Изказваме специални благодарности към Националния съвет на БЧК и Областното ръководство на БЧК за дадения приз, за възможността да създаваме заедно добро!“, споделиха от Община Костинброд.

Източник и снимки: Български Червен кръст и БМЧК - Костинброд, Facebook

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук