В СУ „Д-р Петър Берон“ - гр. Костинброд се проведе лекция-беседа „Децата и интернет. Рискове, защита и безопасност“

860 преглеждания

Лекция-беседа на тема „Децата и интернет. Рискове, защита и безопасност“ бе проведена с ученици от 6. и 7. клас в СУ „Д-р Петър берон“ - гр. Костинброд.

Инициативата е част от превантивната програма, която Община Костинброд и в частност Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, изпълнява.

Лектор бе Константин Томанов, който представи на учениците по увлекателен и запомнящ се  начин темата, свързана с интернет безопасността. Бяха засегнати теми свързани с кибер тормоз, кражба на информация, игри с насилие, онлайн изнудване, порнография, рисковете при запознанства в интернет и др. Константин Томанов разказа на децата конкретни примери от съдебната практика и успя да спечели тяхното внимание и интерес. След презентацията децата имаха възможност да задават въпроси.

Всички деца получиха стикер на кампанията „Живей чисто“ от Тереза Власайкова - секретар на МКБППМН, която напомни целта на кампанията - против употребата на алкохол, наркотици и тютюнопушене.

Източник и снимки: Живей чисто - Facebook

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук