В СУ „Летец Христо Топракчиев“ приключи успешно проект СТЕМ

1128 преглеждания

Проектът продължи три години по него бяха реализирани успешно всички заложени дейности

Финансирането по програмата Еразъм+ на Европейската комисия, в областта на образованието, дава изключителни възможности на училищните общности да развиват потенциала и уменията на своите ученици и учители. През 2018 г. бе одобрено проектно предложение на СУ „Летец Христо Топракчиев“ с име СТЕМ и в училището, в продължение на три години, успешно се реализираха дейностите, заложени в него. Проектът приключи през месец септември на 2021 г., като бяха осъществени три обучителни събития в Италия, Кипър и България, както и онлайн събитие в рамките на една седмица, за които с удоволствие Ви разказвахме в предишни статии.

През месец февруари на 2019 г. училищен екип от ученици и учители посети Италия и участва в етапа на проекта „Обърната класна стая“, през април се състоя обучителното събитие „Решаване на СТЕМ задачи“ в Кипър, през октомври на същата година нашето училище за седмица бе домакин на дейностите от етап „Математическо вдъхновение“, а през пролетта на 2021 г., във виртуални класни стаи на платформата Teams, се реализираха задачите от етап „Проектно-базирано обучение“.

„Изпълнението на дейностите по проекта СТЕМ показаха, че за нашите учители и ученици е важно да си поставят цели и предизвикателства, да развиват различни от обичайните за класната стая умения и да излязат извън рамките на местното и регионално ниво, като сравнят способностите си с колеги и връстници от други европейски училища. И когато като резултат се окаже, че компетенциите на нашите учители и ученици по английски език са изключителни, че дигиталните им умения са съизмерими с изискванията на новите технологии в образованието, че способността им да създават учебно съдържание, да учат и преподават чрез проучване и изследване в областта на СТЕМ науките са повече от блестящи и че известното гостоприемство на българския дом е наистина топло и сърдечно, със заслужено самочувствие можем да припознаваме себе си като част от едно училище с висок образователен стандарт и с подкрепяща се общност от учители, ученици и родители.“, споделят от екипа на СТЕМ България и допълват:

„За пореден път приключваме един смислен и изпълнен с дейности проект, проект който подобри не само личната убеденост за усъвършенстване на учителите и учениците и повлия позитивно на средата за учене в СУ „Летец Христо Топракчиев“, но създаде приятелства и сподели културата на Италия, Кипър и България. С удовлетвореност ще споделим оценката за работата на училищния екип на проекта СТЕМ от италианския координатор Карла Орасти: „Възхищавам се на уменията на българския екип за организирането и сътрудничество при изпълнението на отговорностите, за подкрепата, резултатите и прецизността в тяхната работа“.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук