В Сливница ще представят филма "Капитаните печелят срещу генералите"

2070 преглеждания

В Сливница ще представят филма "Капитаните печелят срещу генералите"

Премиера на документалния филм „Капитаните печелят срещу генералите“ ще се състои на 22 март 2018 г. в Сливница. Прожекцията е с начален час от 17:15 ч. и ще се състои в салона на НЧ “Съзнание 1907“, съобщават от Община Сливница.

"Капитаните печелят срещу генералите" е посветен на Княз Александър I Батенберг, на изключително талантливите офицери, на безкрайно смелите войни и обикновените сливничани, започнали битката през 1885 г. край Сливница, Алдомировци, Гургулят и Братушково. Това е четвъртият филм от поредицата „Битките за Европа“ на Продуцентска къща „Файв Стар Медиа Груп“. Поредицата се излъчва по Българската Национална телевизия.

„Капитаните печелят срещу генералите“ съдържа много непоказвани архивни кадри и снимки, автентични възстановки и първокачестевена анимация на карти и диаграми на отделните битки, разказват от продуцентската компания.

В рамките на премиерата ще се проведе и среща със зрителите, в която ще вземат участие проф. Андрей Пантев, доц.д-р Иван Първев, Петър Харалампиев-директор на ДАБЧ, д-р Тодор Чобанов, д-р Бисер Банчев от института по Балканистика към БАН и консултант на филма, В. Пастармаджиев - композитор, М. Александров - гл. оператор, Ст. Поляков - режисьор, членове на НД “Традиция“, гости от Драгоман и Цариброд, става ясно още от публикуваната покана.

EspressoNews

Снимки: Five Star Media