В Шияковския манастир почетоха Архангеловден

275 преглеждания

Осветиха и новия църковен магазин, намиращ се в двора на манастира

На 8 ноември, когато Българската православна църква почита паметта на Св. Архангел Михаил, в Шияковския манастир, който носи името на светеца бе отслужена тържествената света литургия и бе осветен новия църковен магазин, намиращ се в двора на манастира. Църковният празник е един от най-големите през годината и е наричан от народа Архангеловден.

к

Отец Крум отслужи водосвет и освети курбана за здраве. Няколко фамилии изнесоха курбан на Шияковския манастир, а десетки костинбродчани бяха дошли да запалят свещичка за здраве на празника, сред които и ученици от Второ ОУ „Васил Левски“. Учениците, водени от техните класни ръководители изпълняваха открит урок по „Религия“, изучаван в група по занимания и интереси във Второ ОУ „Васил Левски“, кв. „Маслово“.

На празника на манастира присъстваха Трайко Младенов – кмет на община Костинброд и Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд.

к

След водосвета, пред събралите се десетки гости на манастира, Отец Крум изказа благодарност към кмета на община Костинброд за голямата подкрепа, оказвана на манастира от страна на ръководството на община Костинброд.

к

В църковния магазин, който е първият такъв магазин в община Костинброд, може да бъдат намерени икони, сувенири и броеници, пчелни продукти и вино „Скретиска“ от собствена реколта.

к

к

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук