В община Костинброд почетоха Свети Илия

628 преглеждания

Три храма отбелязаха своя празник

Три храма отбелязаха своя празник на Илинден в община Костинброд. Празнични литургии бяха отслужени в храмовете, наречени на пророка, които се намират в селата Безден, Голяновци и махала Червена ябълка в с. Царичина.

Жителите на село Безден посрещнаха празника Илинден с реновирана камбанария на храма „Св. Илия“. Средствата за ремонта бяха подсигурени от бюджета на Община Костинброд и гласувани единодушно от Общински съвет – Костинброд.

По случай храмовия празник, курбан за здраве беше осветен и раздаден в  двора на църквата. Отец Желязко отслужи света литургия и благослови всички присъстващи.

Празникът уважиха и кметът на община Костинброд  – Трайко Младенов, кметският наместник  на село Безден – Цветан Борисов, общинските съветници: Анелия Велева, Кристина Александрова, Димитър Григоров, Камелия Велкова, кметският наместник на с. Чибаовци – Искра Лазарова, Гергана Величкова – кметски наместник на с. Опицвет, жители и гости  на селото.

На Илинден, в село Голяновци също беше отслужена молитва  в едноименния храм, където кметът на село Голяновци – Симеон Спасов, кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, общинските съветници: Анелия Велева, Димитър Григоров, Камелия Велкова и жители на селото запалиха свещ и се помолиха за здраве. Отец Покровски освети курбана за здраве в храм „Св. Пророк Илия”, в Голяновци.

В празничния ден, по традиция в Параклис „Св. Илия“ в махала Червена ябълка, с. Царичина също беше отслужена литургия и водосвет за здраве, от отец Серафим. На празника присъстваха Искра Димитрова – кметски наместник на село Градец, Теодора Гогова – заместник кмет на Община Костинброд и жители на селото.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук