В община Костинброд се проведе кампания на „Ангели за България“

592 преглеждания

Раздадени бяха 50 пакета с хранителни продукти в гр. Костинброд и в 13-те села от общината

На 17 август, в община Костинброд се проведе кампания на „Ангели за България“, съвместно с Национална асоциация на доброволците в Република България” (НАДРБ) и с помощта на Доброволно формирование „Феникс“ – гр. Костинброд.

„Ангели за България“ е благотворителна организация със седалище във Великобритания, но обединяваща българи от цял свят, чиято цел е да помага на нуждаещи се сънародници в Родината, сред които самотни възрастни, самотни родители, многодетни семейства, безработни лица, хора с увреждания, лица в неравностойно положение и др. Само за година и половина организацията набира и разходва над 140 000 лв., като успява да помогне на над 2800 домакинства. Активната им дейност и добротворчество ги отвеждат сред десетте финалисти в националната кампания на БНР – „Будител на годината 2021“.

Основателят и изпълнителен директор на „Ангели за България“ – Стела Иванова лично раздаваше хранителните продукти, заедно с НАДРБ и доброволците от ДФ „Феникс“ – гр. Костинброд.

Преди да стартира кампанията в община Костинброд, организаторите на кампанията се срещнаха с кмета – Трайко Младенов. На срещата бяха обсъдени редица други кампании, които в бъдеще да бъдат реализирани на територията на общината.

Сдружението „Национална асоциация на доброволците в Република България” връчи грамота на Доброволно формирование „Феникс“ за съдействието на кампанията, поддържането и развитието на активната и ефективна мрежа от доброволци в община Костинброд.

На 17 август, бяха раздадени 50 пакета с хранителни продукти, на стойност всеки по 70 лв. Два екипа раздаваха хранителните продукти в гр. Костинброд и в 13-те села от общината.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук