В село Петърч и село Безден честваха 3 март с празнична програма и задаждане на гора (снимки)

1669 преглеждания

По дръвче в село Петърч засадиха г-н Трайко Младенов - кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет, инж. Красимир Дебеляшки – Еколог в община Костинброд и г-н Александър Ненов -зам.-кмет на община Костинброд

На 3 март – големият български празник, община Костинброд и кметство с. Петърч и с. Безден отбелязаха 143 години освободена България.

Венци и цветя пред паметника на всички загинали знайни и незнайни войни дали живота си за майка България в с. Петърч се поднесоха от кмета на село Петърч г-н Борислав Борисов, инж. Красимир Дебеляшки – еколог в община Костинброд и общинските съветници г-н Димитър Найденов и г-н Мариян Младенов.

Веднага след официалната част се организира засаждане на плодна, медоносна и ветрозащитна гора до с. Петърч. Организатори на цялото събитие са Гората.бг, община Костинброд, Пчеларска задруга “Св. Прокопий”- село Петърч; и “Истински Мед”.

Над 2000 медоносни и плодни дървета – липи, ябълки, череши, дюли, джанки и др. се засадиха в близост до река Сливнишка.

По дръвче в село Петърч засадиха г-н Трайко Младенов - кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет, инж. Красимир Дебеляшки – Еколог в община Костинброд и г-н Александър Ненов -зам.-кмет на община Костинброд.

Тържествено честване по случай 143-та година от освобождението на България се състоя и в центъра на село Безден, община Костинброд.

Точно в 10:00 часа пред събралите се жители и гости в центъра на селото г-н Цветан Борисов– кмет на село Безден даде началото на празничната програма, като поздрави всички присъстващи!

След това думата беше дадена на кмета на община Костинброд – г-н Трайко Младенов.

Г-н Младенов поздрави всички присъстващи по случай Националния празник. В своята реч кметът припомни, че днес трябва да взимаме пример от нашите предци, които заедно са се борили за свободата на България. И именно на този паметник, който се изгради преди 8 години, да се отдава почит на загиналите за свобода.

След приветствените слова официалните гости поднесоха венци и цветя на паметника на загиналите за свободата на България в село Безден. Деца от НЧ „Иван Вазов“, село Безден бяха подготвили програма. Стихове за Васил Левски, за 3 март и националноосвободителни песни изпълниха децата от селото.

Сред присъстващите уважили празника бяха д-р Атанас Тенев- председател на общински съвет- Костинброд, г-н Александър Ненов- зам. – кмет на община Костинброд, г-н Димитър Григоров, г-жа Анелия Велева, г-жа Кристина Александрова – общински съветници в община Костинброд.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук