Валентин Андонов от Гурмазово е вицешампион по кикбокс в Национална универсиада София 2022

1924 преглеждания

Второкурсникът от факлутет „Полиция“ се състезава в категория до 74 кг.

Валентин Андонов от Гурмазово е вицешампион по кикбокс, в стил „киклайт“ в Национална универсиада София 2022. Второкурсникът от факултет „Полиция“ на Академията на МВР се състезава в категория до 74 кг и в конкуренцията на още 10 състезатели.

Надпреварата се проведе на 15 май, в залата по сумо на НСА. Личен треньор на Валентин е старши преподавателят по полицейска лична защита - Марио Илиев. В кикбокса, Академията на МВР бе представена и от още един участник – първокурсникът Георги Керчев, който завърши на второ място в дисциплина „киклайт” и спечели трето място в дисциплина „лайтконтакт“, в категория 84 кг.

Национална универсиада София 2022 се провежда в периода 14 – 19 май, с участието на 1250 студенти спортисти от 22 университета, в 14 вида спорт – баскетбол, волейбол, футбол, футзал, крикет, тенис, тенис маса, плуване, лека атлетика, кик бокс, джудо, спортно ориентиране, бадминтон, мажоретни спортове.

Организатор на събитието е многоспортовата университетска федерация АУС Академик“ с домакин Университет за национално и световно стопанство и партньори Национална спортна академия „Васил Левски“, Технически университет София и Лесотехнически университет.

Валентин Андонов от Гурмазово стана втори в състезание...

Използван източник: Асоциация за университетски спорт „Академик“ – Facebook, Снимки: Валентин Андонов - личен архив

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук