Видео премиера: Нина Николина - „Сън“

1132 преглеждания

Картини и скулптури оживяват във видеото

Нина Николина представи новото си видео към песента „Сън“, което е заснето в типичния за изпълнителката арт стил. Част от снимките са реализирани в Национална академия по изкуствата, сред изящни картини и скулптури.  

В „Сън“-я на Николина, със силно актьорско присъствие нахлуха студенти от НАТФИЗ и танцьори от „Танци на високи токчета“. Видеото е със специалното участие на Галина Манова – Сатен. Режисьор, оператор и сценарист е Александър Моллов. 

Музиката и аранжиментът са на Явор Русинов, работил с имена от световната сцена. Текстът е на Нина Николина. В песента, прецизно и с вкус са включени мотиви от българска народна песен. Сингълът има версия и на английски език.

„Сън“ е с подкрепата на Министерство на културата.

Юни месец стартира отложеното национално турне „Класика & Традиция“ с Държавна опера Русе. Турнето ще премине през градовете - 16.06 Казанлък, 23.06 Бургас, 30.08 Добрич, 31.08 Балчик, 2.09 Шумен.

Предстоят и концертите на Нина Николина и „Магическите гласове на България“ на нетрадиционни места – пещерата „Леденика“, Белоградчишките скали и в Родопската теснолинейка с маршрут Септември - Добринище.