Стартира национален конкурс за видеа и фотографии на тема: „Гаранция: #щастливо детство“

723 преглеждания

Конкурсът се организира от Държавната агенция за закрила на детето

Държавната агенция за закрила на детето обявява национален конкурс за видеа и фотографии на тема: „Гаранция: #щастливо детство“. Участници в него могат да са всички деца на възраст между 10 и 17 години, като те ще бъдат разделени в две групи, от 10 до 13 години и от 13 до 17 години.

Конкурсът е в две категории – за видеа и за фотографии. Темата, на която трябва да отговарят изпратенит материали е: Кога, къде и с кого съм най-щастлив. Видеоклиповете трябва да са с времетраене до две минути, а фотографиите трябва да бъдат придружени с кратко описание.

Децата ще имат свобода да изберат какво да включват в материалите, като при желание от тяхна страна, ще могат да се заснемат със значими за тях близки и познати хора. Състезателната част е разделена в две възрастови групи – от 10 до 13 години и от 14 до 17 години.

„За мен като председател на Държавната агенция за закрила на детето е изключително важно да чуя от първо лице какво вълнува децата и какво ги прави щастливи. Затова провокираме децата да ни покажат кога, къде и с кого са най-щастливи, за да имаме информация към какво всички ние, порасналите деца, да се стремим и да можем да ги подкрепим по най-добрия начин“, коментира д-р Елеонора Лилова, председател на ДАЗД.

Темата на конкурса бе решена от Съвета на децата, чийто член е победителката от конкурса на Еспресо нюз „Работилница за репортери“- Емили Караколева.

„Решихме да е конкурс за фотографии и за видеа, защото знаем, че за децата този формат е интересен, харесват да снимат и обичат да гледат видеа. Знам, че децата са изключително креативни и съм сигурна, че комисията ще бъде много затруднена при избора си на първите места, но за нас е важно и да сме провокирали децата да направят нещо полезно през лятната ваканция, да ги стимулираме да се изразят творчески и да ги зарадваме с награди. За най-изявените деца сме осигурили лаптопи, мобилни телефони и други награди.“, допълни д-р Лилова.

Видеата и фотографиите трябва да бъдат изпратени до 06 септември 2022г. на e-mail: dazd_konkurs2022@sacp.government.bg