Владимира Христова от Мездра с награда от поетичен конкурс, посветен на любовта

2500 преглеждания

Възпитаничката на СУ "Христо Ботев" - Враца, с поредно признание за своя литературен талант

Авторката на едно от най-четените и харесвани есета от миналогодишното издание на ученическия конкурс-обучение "Работилница за репортери" - "Мамо да знаеш - и днес те обичам", Владимира Христова, получи поредното признание за безспорния си литературен талант. 

Тя стана носител на наградата на литературно сдружение "Реката и приятели" - Силистра за своето стихотворение "Младо вино", с което участва в посветения на любовта и виното конкурс: "Любовта е пианство или пианство от любов". 

Церемонията по награждаване на призьорите в поетичната надпревара, която се провежда под патронажа на кмета на Силистра, се проведе на 22 февруари, в зала "Диоген Вичев" в регионалната библиотека в дунавския град, информира Кворум-Силистра. 

В надпреварата участваха 125 творби на млади таланти от цялата страна, като журито присъди първата награда на русенката Петя Павлова, на второ място бе класирана още една поетеса от Мездра - Рени Митева, а третата награда бе отнесена в Бургас от Радка Илчева.

Владимира Христова бе един от най-ярките участници в "Работилница за репортери 2018 - Родова памет", като в рамките на журналистическия конкурс тя, заедно със своята съученичка от СУ "Христо Ботев", бяха определени за посланици на град Враца. 

Новата награда на Владимира бе допълнена и с финансов стимул в размер на 200 лв. от кмета на община Мездра - инж. Генади Събков.

Читателите на EspressoNews, могат да се насладят на награденото стихотворение "Младо вино":

Ще се превърна във пенливо вино,
душата ми изпивай без остатък.
В мен изгаряй старите картини,
нарисувани от чужди отпечатъци.

Ще те превърна във мастило синьо,
в поезия среднощна ще живееш.
Ще бъдеш моят дом и гилотина,
убивайки ме нежно щом се смееш.

Превърнати в космическа икона,
всичките си грешки ще прощаваме.
В една целувка - хиляди любови
и в думите ни тихи - обещание.

Една любов, която ме очаква,
но не и днес, сега съм младо вино.
Ще дойде ден, във който ще се чакаме
и може би 
ще се обичаме завинаги.

Екипът на EspressoNews, честити поредното признание на талната на Владимира Христова и пожелаваме все повече успехи на литературното поприще, защото нямаме съмнение, че потенциалът ѝ е огромен.

Мария Маркова