Все по-предпочитан става Драгоман за поклонници по пътя им към Божи гроб

936 преглеждания

Поредни две пътешественички бяха посрещнати в града

За пореден път Община Драгоман стана домакин на поклонници, поели по пътя към Йерусалим, за да се поклонят на Божи гроб. Този път градът посрещна и оказа съдействие на две парижанки -  Ками и Гимет. Водени от вярата в Господ, желанието за себеоткриване и търсенето на човечност, те предприемат това предизвикателно поклонническо приключение като денем се придвижват пеша, а вечер търсят подслон от гостоприемни хора.

На 07 януари 2019 г., в късния следобед, те пристигнаха от Република Сърбия, гр. Димитровград, в Драгоман, където бяха посрещнати от заместник-кметът Лидия Банкова. Младите жени разказаха за своето несъмнено интересно пътуване и помолиха за съдействие с намирането на подслон. И този път Община Драгоман откликна на молбата, без да се нуждае от много убеждаване. Момичетата бяха настанени в къща за гости, където спокойно прекараха нощта. Рано сутринта поеха по своя път към Йерусалим с хубав спомен за град Драгоман и хората в него.

От местната администрация пожелаха успех на гостенките си във високоблагородната мисия и удовлетворение от постигнатите духовни преживявания и висоти.

Това е второто подобно посещение в Драгоман само за няколко месеца. Припомняме, че през месец август 2018 г. през града премина и д-р Бернд Шерер, чиято цел отново бе Божи гроб.

EspressoNews