Във Враца ще обсъдят публично проектно предложение за социални жилища

924 преглеждания

Предвижда се 30 общински апартамента да станат жилища за настаняване на уязвими групи от населението

Община Враца организира публично публично представяне и обсъждане на подготвяното проектно предложение за социални жилища. Кметът на Враца Калин Каменов кани всички граждани и заинтересовани лица на 11.07.2019 г. от 17:00 ч. в Конферентната зала на Община Враца, където ще се проведе събитието. Ето и пълния текст на поканата: 

„Уважаеми дами и господа,

Имам удоволствието да Ви поканя за участие в публично представяне и обсъждане на подготвяното проектно предложение „Изграждане, реконструкция и ремонт на общински жилища в съвременни социални жилища за настаняване на уязвими групи от населението и други групи в неравностойно положение“. Обектът на интервенция се намира в гр. Враца на адрес: бул. “Васил Кънчов“ 2Б (кад. район 1008, Зона - Трета, ж.к. „Хранително-вкусова зона“).

Проектът е включен в Инвестиционната програма на Община Враца. Той ще се финансира по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 - 2020” - приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие” на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Основна цел на проектното предложение, обект на обсъждането, e осигуряване на равен достъп до съвременни жилищни условия и създаване на предпоставки за социална интеграция и мотивация за активно включване в социалния живот на хора от уязвими групи от населението и други групи в неравностойно положение. Дейностите, които се предвиждат в проектното предложение, включват извършване на СМР за преустройство, обновяване и оборудване на 30 апартаменти, общинска собственост, в социални жилища за настаняване на уязвими групи от населението. В жилищната сграда на бул. “Васил Кънчов“ 2Б се планира да се изгради пожаробезопасна стълба и да се осигури достъпна среда чрез рампа и асансьор.

Публичното обсъждане ще се проведе на 11.07.2019 г. от 17:00 ч. в Конферентната зала на Община Враца.

По време на обсъждането на обществеността ще се представи информация относно основните цели и дейности при реализиране на Инвестиционен приоритет „Социална инфраструктура“, като целта е  да се постигне конструктивен диалог между всички заинтересовани страни за постигане на оптимални резултати.

Вашето участие е важно за нас! Заповядайте!

КАЛИН КАМЕНОВ

Кмет на Община Враца“

EspressoNews