Георги Димитров: Мнението на жителите е важно за мен и развитието на общината трябва да бъде в посоката, която очакват

2305 преглеждания

Платена предизборна публикация

Интервю с Георги Димитров - кандидат-кмет за кмет на община Божурище на ПП „Нова алтернатива“, съгласно договор за отразяване на предизборна кампания.

Георги Димитров е роден е през 1984 г. Завършил е средно образование в Технологическо училище „Електронни системи“ към Техническия университет гр. София. По професия е компютърен специалист и сервизен координатор. Висшето си образование получава в Московския държавен индустриален университет, гр. София, специалност „Право“. През 2017 г. записва второто си висше образование в Стопанска академия „Д. А. Ценов“, гр. Свищов, специалност „Икономика на търговията“. През последните пет години е общински съветник в община Божурище, а от 2016 г. до 2019 г. е и председател на Общински съвет-Божурище.

Какво ще се промени за хората в Божурище и общината ако изберат Вас за кмет?

Божурчани ще получат кмет на хората, работещ изцяло в техен интерес. Ще бъда по-близо до тях и ще организирам повече приемни дни, както в града, така и по селата, каквато практика до момента не е имало. Мнението на жителите е важно за мен и развитието на общината трябва да бъде в посоката, която очакват.

Кои са най-важните приоритети в програмата и как ще ги постигнете?

Община Божурище буксува по много направления в последните години. Необходим е компетентен и преди всичко честен и ангажиран човек, който да има смелостта да се захване с наследените проблеми и в кратки срокове да реши повечето от тях. Проблемите са навсякъде около нас - в администрацията, в инфраструктурата, в отношението към децата и учениците, в недостъпната градска среда и т.н.

Какво Ви мотивира да се кандидатирате за кмет?

Мотивират ме основно две неща - изостреното ми чувство за справедливост, което всеки ден по един или друг повод е засягано и безкрайното ми желание нещата около мен да стават по-добре, по-качествено и с по-голяма мисъл за хората и последствията. Не съм привърженик на принципа, да го претупаме днес за да отбием номера, пък утре ще го мислим. Аз разсъждавам в дълбочина, както за конкретните действия, така и за последствията от тях в кратък, а и продължителен период след това.

Кое е различното и отличаващото Ви от другите кандидати?

Честността. Професионалния ми опит съм натрупал в частния сектор, където работех с много и различен тип хора. Това ме научи да решавам проблеми от различно естество, без това да се отразява негативно на един или друг. Като председател на общинския съвет през настоящия мандат натрупах и значителен административен опит свързан с работата на кмета, общинския съвет и общинската администрация. Тази комбинация от опит, знания и умения ми дава увереността на най-подготвения кандидат за поста кмет на община Божурище. В съпоставка с останалите кандидати, аз съм единствения, който води съдебни дела за разваляне на скандалните сделки за продажба на 80 дка общински имоти и няма да се откажа от тази битка, докато не я спечеля в полза на всички нас - ограбените божурчани.

Представете листата за общински съветници, какво бе най-важното при съставянето й?

Смело и отговорно мога да заявя, че това е най-добрата листа от кандидат общински съветници, която община Божурище е виждала поне в последните 12 години - времето от което аз се занимавам с местна политика. Кандидатите ни обхващат широка област от професионални компетентности. Те са хора с доказано име и авторитет. Обединени сме от най-силното - общата ни цел за по-добро развитие на цялата община Божурище.

След четири години искате община Божурище да е?

След четири години искам Божурище да бъде там, където заслужава - в челото на всички класации на общините в България. Говоря за реално измерими показатели, които ще могат да бъдат лично усетени от всички жители на общината като: качество на въздуха, качество на водата, ново изградени и изцяло преасфалтирани улици, безупречна материална база за децата в детските градини и училището, е-община и т.н.

Кои са първите три неща които ще направите веднага, ако бъдете избран за кмет?

Одит на актуалното състояние на община Божурище и проверка за законосъобразност на сключените договори и издадени разрешителни, включително и на тези за откриването на игрална зала (казино) в сградата, предназначена за Музей на Божурище.

Незабавни действия по реализация на одобрените проекти с държавно и европейски финансиране, тъй като по някои от тях има риск за загуба на средства поради бездействие през последните пет месеца.

Обявяване на поръчка за доставка на хранителни продукти за детската кухня в яслата и детската градина.

 

Платена предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове са престъпления