Гората.бг с поредна акция по засаждане на дръвчета в община Божурище

1099 преглеждания

С величествени дъбове и вечнозелени борове ще се разшири зелената система край Златуша

Нови дръвчета ще бъдат засадени в община Божурище, на място на опожарена гора. Това е поредната акция по залесяване, организирана от Гората.бг. На 30 и 31 октомври /събота и неделя/ доброволци ще засадят дръвчетата на избран терен край с. Златуша.

Организаторите сърдечно канят всеки желаещ да посади дърво да се включи в инициативата, като за дейностите на в двата дни, са осигурили 2000 дръвчета и инструменти за засаждането им.

Срещата, с желаещите да се включат в акцията по засаждане, ще бъде в 10:30 ч. в събота и в 10:00 ч. в неделя, на изхода на с. Росоман, в посока с. Златуша - тук: https://goo.gl/maps/2G6scYzcX71qQmNc7. (Има място за паркиране в дясно на пътя, върху тревата; Tеренът е на 800 метра нагоре; Mоже с високопроходими коли да се минат още около 700 метра по черен път;)

Организаторите призовават всички участници да са с подходящи дрехи и обувки и да носят със себе си храна, вода, усмивки и добро настроение. Засаждането на дърветата ще премине при спазване на всички противоепидемичните мерки.

Засаждането е доброволческо, напълно безплатно за участниците, организира се от Гората.бг и професионалистите от ДГС-Сливница при ЮЗДП, всеки е добре дошъл без нужда от записване

„Молим, да спазвате създадената от нас организация, която ще приложи противоепидемичните мерки - няма да има събирания на повече от 20 души, групирани по семейства и компании, ще има дезинфектанти, маски, ще има безплатни тестове за желаещите и др. Ако имате каквито и да е симптоми, моля, не идвайте, ще имаме и други събития.“, призовават от Гората.бг

Повече информация за предстоящите инициативи може да намерите на фейсбук страницата на Гората.бг.

Източник и снимка: Гората.бг

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук