Гости от Италия и Турция посетиха Община Враца

829 преглеждания

По международен проект „Прегърни света“

Гости от Италия и Турция, които участват по международен проект „Прегърни света“ по програма „Еразъм+“, прие заместник-кметът Петя Долапчиева. Делегацията включваше учители, участници в проекта, чийто партньор е и Детска градина „Знаме на мира“. На срещата присъстваше и директорът на врачанското детско заведение - Анжела Илиева.

„За мен е удоволствие да Ви приветствам от името на кмета на Община Враца - Калин Каменов. Радвам се, че много наши учебни и детски заведения работят с образователни институции от Италия и Турция, което показва, че имаме отлично партньорство и постигаме добри резултати.“, каза в приветствието си Петя Долапчиева и представи данни за образователната система във Враца. Заместник-кметът посочи още, че в рамките на посещението си в областния град, гостите могат да видят практическите дейности по иновативния метод „Монтесори“, който се прилага в детска градина „Знаме на мира“.

Срещата продължи с представяне на всеки един от партньорите и на дейностите и целите по проекта, чрез които ще се подобри качеството и ефективността на образованието в ранна детска възраст, както и ще се утвърди равнопоставеността, социалното сближаване и активното гражданско участие.

В края на дискусията, заместник-кметът и ръководителите на чуждестранните групи си размениха тематични подаръци, представящи забележителностите на отделните страни.

EspressoNews

Снимки: Община Враца