Град Костинброд навърши 48 години

598 преглеждания

Гости от страната и чужбина уважиха празника на града

На 17 септември, денят, в който християнският свят почита светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София, град Костинброд навърши 48 години. Редица гости от страната и чужбина уважиха 48-годишнината от обявяването на Костинброд за град, която бе отбелязана с редица инициативи, културни и забавни прояви.

Празничният 17 септември, започна с тържествена литургия, отслужена от отец Николай в храм „Св. Св. Кирил и Методий“.

На литургията присъстваха кметът на община Костинброд –  Трайко Младенов, заместник-кметът – Александър Ненов, председателят на Общински съвет-Костинброд – д-р Атанас Тенев, общинският съветник – Камелия Велкова, секретарят на ОбА-Костинброд – Валя Иванова, директор на дирекция – Анита Кръстанова, общински директори на социални центрове в общината и служители на Общинска администрация-Костинброд.

Кулминацията на честванията започна в 20.00 ч. на площад „Иван Вазов“ в града, където пред многобройната публика водещият на събитието Ники Дограмаджиев изчете поздравителните адреси, получени за 48- годишнина на Костинброд. Тържествената програма беше осъществена с подкрепата на Кока Кола ХБК България.

Водещият покани на сцената кмета Младенов и Милена Завалова – директор „Производствени центрове“ в Кока-Кола.

Кметът на община Костинброд откри празничната програма с думите:

Честит празник!

Само преди няколко дни, на 14 септември, открихме паметник на д-р Никола Чилов- първият индустриалец. Само преди ден открихме реновираното училище- СУ „Д-р Петър Берон“. В момента се реновират Първо ОУ „Васил Левски“ и Второ ОУ „Васил Левски“. Това е благодарение на активната работа на Общинска администрация-Костинброд и винаги единодушно взимане на решения от Общински съвет-Костинброд, за което им Благодаря! Но в този труден период за Европа, ние градим и ще продължаваме да градим!“.

Всички присъстващи бяха поздравени и от Милена Завалова – директор „Производствени центрове“ в Кока-Кола, а председателят на ОбС-Костинбрд – д-р Атанас Тенев връчи наградите от конкурса „Млад поет‘ 2022“ на  Георги Стефанов, Денислав Борисов и Юлиян Димитров. Д-р Тенев удостои посмъртно с почетен знак Димитър Ставрев, като връчи знакът на неговата съпруга Елеонора Ставрева.

За настроението на всички присъстващи се погрижиха невероятните и най-скандални Тото и Лъчо от група „СкандаУ“, които зарадваха публиката на площад „Иван Вазов“ с най-големите си хитове.

Празнична триминутна заря освети небето над Костинброд в края на вечерта и постави финал на тазгодишните чествания за празника на града.

Източник, снимки и видео: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук