Групи по класически балет в читалище "Христо Ботев" - гр. Божурище

559 преглеждания

Могат да се включат деца от 3 до 15 годишна възраст

Деца от 3 до 15 годишна възраст могат да се включат в групи по класически балет в балет „Фейри денс“, в читалище "Христо Ботев" - гр. Божурище, където ще бъдат обучавани от Стефан Илиев - професионален балетмайстор-педагог.
 
"Нашата група е много сплотена, всички заедно сме един екип. Работи се много спокойно и с много хубаво чувство. Нашите деца са много щастливи, когато идват на урок. Изпълняваме различни движения и упражнения по руската методика, както и правим много танци с които се изявяваме на сцена. Ние редовно организираме сценични участия във фестивали и конкурси, както и в телевизионни предавания. Нашите деца имат много заслужени награди - купи, плакети, медали, дипломи и грамоти, множество първи места от олимпиади. Участията са по желание и не са задължителни за всички деца. Те служат като стимул и награда за тях и децата ги очакват с нетърпение. Деца от групата по класически балет са приети в Националното училище за танцово изкуство - гр. София, където ще продължат обучението си, за да стане тяхна професия.", споделят организаторите.
 
Класическият балет е нежно аристократично изкуство, в което всяко движение има име и смисъл. Той е подходящ за изграждането на красиво физическо тяло на детето, още в най-ранна възраст. Укрепва мускулатурата, танцът стимулира кръвообращението и дихателната система и е добра техника за борба със затлъстяването и холестерола в детството, като това благоприятства елиминирането на мазнините. Класическият балет работи за правилна стойка на тялото. Може да коригира лошата стойка и да подпомогне за премахването на проблеми с гръбначния стълб. Може да помогне за отстраняването на проблеми като „плоска стъпка“ или помага за това да се отворят краката навън при деца, които стъпват навътре. Подпомага развитието на координацията, ловкост на движението, еластичност, баланса и рефлексите. Развива израза на тялото, слуха и паметта. Учи на музикалност. Развива чувствителността на малките деца, позволявайки на чувствата им да текат с пълна свобода. Помага да общуват най-плахите деца и да преодолеят тази срамежливост.Подобрява самочувствието и намалява симптомите на стрес или тревожност, увеличавайки доверието на детето в себе си. Учи на дисциплина, създава естетическо чувство и формира ценности за красиво и добро.
 
Учебният материал е съобразен с възрастта и възможностите на всяко дете.
 
Необходимо е предварително записване на телефон: 0988800361