ДГ „Детелина“ и НУ „Отец Паисий“, с. Драговищица отбелязаха своите годишнини

908 преглеждания

Детска градина „Детелина“, с. Драговищица отбеляза своята 45-годишниа. В препълнения салон на НЧ „Георги С. Раковски1928” в село Драговищица, децата от всички групи на детското заведение представиха разнообразна програма от песни и танци, заредени с много усмивки и емоция.

Директорът на ДГ „Детелина“ –  Румяна Аврамова, произнесе тържествено слово в края на тържеството и изказа своята благодарност към родителите на децата и към екипа на детската градина за помощта и всеотдайната работа.

Поздравления поднесоха кметът на село Драговищица – Албена Виденова и зам.-кметът на община Костинброд – Александър Ненов.

Александър Ненов поднесе поздравителен адрес от името на кмета на община Костинброд – Трайко Младенов и д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет – Костинброд.

В своето слово зам.-кметът подчерта, че до началото на есента ще бъде извършен ремонт по разширяване капацитета на детската градина. В момента в градината се полагат грижи за 88 деца, а от есента те ще бъдат над 100.

На 1 юни, НУ „Отец Паисий“, с. Драговищица отпразнува своята 140-годишнина. Възпитаниците на училището бяха подготвили празнична програма за родителите и гостите на тържеството. Учениците изпълниха песни на английски и идиш, отправиха пожелания на руски език, с което впечатлиха присъстващите.

Началният учител – Евгения Димитрова отправи благодарности към присъстващите и ги поздрави с празника.

Директорът – Юлияна Лозанова награди учениците с грамоти и медали, поздрави ги за досегашните успехи и им пожела да бъдат все така борбени и упорити.

Празника уважиха с присъствието си родители, гости, представители на РУО - София област,Иван Иванов – общински съветник и служители на община Костинброд.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук