ДГ „Пролет“, гр. Костинброд и ДГ „Виолина“, село Петърч с нови директори

591 преглеждания

С много емоции детска градина „Пролет“ изпрати дългогодишния си директор – Краса Арабова и посрещна новия си директор – Весела Манова.

Новият директор на Детска градина „Пролет“, Първи район на град Костинброд и с филиал в село Голяновци идва от директорски пост в ДГ „Виолина“ в село Петърч.

От 1 юли официално стъпва в длъжност като мениджър на най-голямата детска градина в град Костинброд.

Кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, заедно с председателя на Общински съвет – д-р Атанас Тенев и зам.-кметът на община Костинброд – Александър Ненов посетиха ДГ „Пролет“ и се срещнаха със служителите, досегашния директор и бъдещия директор.

„Голяма чест и отговорност за мен е да поема ръководството на детска градина „Пролет“, заяви Весела Манова.

Причината за смяната на директора е, че дългогодишният и обичан директор от всички служители, деца и родители, Краса Арабова, се пенсионира.

Арабова заяви, че остава след себе си задружен екип, стабилни традиции, здрава основа от опита и непрекъснато усъвършенстване на професионалната компетентност на служителите, сътрудничество и партньорство с родителите и най-важното обич към децата.

Арабова успя за своя 40–годишен професионален стаж да съхрани ценностите и традициите в детската градина, чрез обща конструктивна работа.

Тя успя да се справи с всички предизвикателствата на времето и създаде за нашите деца от град Костинброд адекватна, защитена и развиваща образователна среда.

На Весела Манова пожелаваме усърдна работа, отдаденост и ползотворно партньорство с всички и с надежда да работи всеки ден под девиза „Родители и учители - заедно за благополучието на децата“.

Новият директор на Детска градина „Виолина“, село Петърч е Василка Владимирова. Василка Владимирова официално стъпва в длъжност, като мениджър на развиващата се детска градина в най-голямото село в община Костинброд от 01.07.2022 г. Владимирова е с 40 годишен опит като целият й професионален път е преминал в ДГ „Виолина“.

Кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, заедно с председателя на Общински съвет – д-р Атанас Тенев и зам.-кметът на община Костинброд – Александър Ненов посетиха ДГ „Виолина“ и заедно с досегашния директор Весела Манова запознаха екипа на детската градина с промените, които ще настъпят от 1 юли 2022 г.

Манова и Владимирова разведоха ръководството на община Костинброд и показаха ремонта в детската градина.

Към днешна дата е обновен изцяло покривът, изградена е топла връзка между двата корпуса на детската градина и са обособени нови помещения за яслена група.

Община Костинброд продължава да инвестира в детската градина и в края на лятото се очаква ремонта да бъде напълно завършен и да посрещне дечицата в нова и обновена среда.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук