Две нови компании с инвестиционно намерение на територията на община Костинброд

261 преглеждания

Представители на бизнеса се срещнаха с кметът на община Костинброд – Трайко Младенов и неговите заместници инж. Габриела Георгиева, инж. Теодора Гогова и  Александър Ненов. Компаниите имат намерението да инвестират в производствени бази и складови помещения на територията на община Костинброд за над 7 млн. лв. Те вече са закупили имоти и започват в най-скоро време да строят.

Кметът на община Костинброд подари символичен подарък –  книгата на „Д-р Никола Чилов“ – българският индустриалец, създал най-голямото химическо предприятие на Балканите, което изнася своята продукция в САЩ, Англия, Япония, Италия, Германия и др.

Община Костинброд продължава насърчаването на малките и средни предприятия на територията на общината и предлага за в бъдеще да бъде полезна и да подпомага развитието им. 

Бизнесът играе  много важна роля за всяка община и може да има значително влияние върху нейното развитие и благосъстояние. Бизнесът осигурява работни места за местното население, което подобрява икономическото положение на хората в общината и намалява безработицата. Приходите, генерирани от бизнесите, могат да се използват за подобряване на образователните и инфраструктурните проекти в общината.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук