Делегация от Костинброд присъства на честванията за празника на Димитровград, Република Сърбия

1652 преглеждания

Участва в тържествена сесия на Общинския съвет

Делегация от община Костинброд присъства на тържествена сесия на Общински съвет-Димитровград, Република Сърбия, по повод празника на общината. Тя се проведе на 21 септември в реновираната зала на Културния център на Димитровград.

Община Костинброд представиха нейният заместник-кмет Александър Ненов, придружен от служители на Общинска администрация-Костинброд, отдел „Социални и хуманитарни дейности”.

Сред останалите официални лица от българска страна бяха Ива Крулева - заместник-посланик на Република България в Република Сърбия, Емил Караиванов - кмет на община Асеновград, Яшо Минков - заместник-кмет на община Димитровград, област Хасково и Вяра Церовска - кмет на община Перник.

Тържествената сесия откри Зоран Джуров – председател на Общинския съвет и председател на организационния комитет.

Последва прожекция на филм, посветен на община Димитровград, след която се проведе връчването на  общинскaта наградa за най-успешни лица и ведомства. Наградите връчи кметът на община Димитровград Владица Димитров.

Престижната общинска награда „Златна монета“ бе присъдена на Джорже Димов - доктор по ветеринарна медицина и председател на местния Общински съвет до кончината му през септември миналата година. Златната монета на община Димитровград получи неговата съпруга.

Наградени още бяха Йордан Ставров - подполковник и писател за постигнати резултати в културния и обществен живот, Ивица Манойлович - служител на гранична полиция за извънредни резултати в защитата и безопасността на държавната граница, Ясминка Манчев-директор на Народната библиотека „Детко Петров”, доц. д-р. Весна Николов - доктор в Клиничния център в Ниш и доцент на Нишкия медицинския факултет, д-р Росица Младенова - режисьор в БНТ за промоция на община Димитровград и Фондацията „Представи си живота” за постигнати резултати в решаване на здравословни и социални проблеми в община Димитровград.

Присъстващите в Културния център на Димитровград се насладиха още на Международния фестивал на духовите оркестри и на песни, изпълнени от деца от местното средно училище „Св. Св. Кирил и Методий”. Всички те изпълниха главната улица на Димитровград. В празничното шествие участваха духови оркестри от Сърбия, Словения и Румъния. На улица „Балканска” беше  организирана и изложба на традиционните занаяти и селското наследство.

Делегацията от община Костинброд връчи подарък на кмета на община Димитровград и поднесе специалните поздрави на кмета на Костинброд Трайко Младенов.

Двете общини работят в изключително сътрудничество, развиват проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество /ТГС/. През октомври предстои да приключи поредният успешен проект по програмата, който включва обновяването и цялостния ремонт на залата на Културния център в Димитровград, както и ремонтът на НЧ „Г. С. Раковски-1928” и площадът на село Драговишица. Следващия месец двамата кметове ще се срещнат за откриване на новите обекти.

EspressoNews